Jan 07, 2021 Zostaw wiadomość

Rozwiązanie do formowania PVC w zakresie niestabilności- maszyna pakująca PUDA PVC

W procesie formowania wtryskowego, może być wiele problemów, takich jak rozmiar formowania wtryskowego nie jest stabilny, istnieją pęcherzyki w produktach do formowania wtryskowego, produkty do formowania wtryskowego pękanie i tak dalej, dziś wyjaśnić przyczyny niestabilności wielkości formowania wtryskowego i rozwiązań.

Możliwe przyczyny:

1. Układ elektryczny i hydrauliczny maszyny są niestabilne

Rozwiązanie: Sprawdzić i wyregulować elektryczny i hydrauliczny układ sterowania maszyny, aby kontrola była stabilna i normalna.

2. Warunki technologiczne formowania wtryskowego nie są stabilne

Rozwiązanie: Sprawdź, czy proces i parametry techniczne są stabilne, czy system podawania jest normalny, czy system kontroli temperatury jest normalny, czy prędkość śruby jest normalna, czy ciśnienie wsteczne jest stabilne, czy działanie formowania wtryskowego układu hydraulicznego jest stabilne i normalne

3. Niewłaściwe ustawienie procesu formowania wtryskowego i warunków technicznych

Rozwiązanie: Sprawdź, czy ciśnienie wtrysku jest normalne, czy ustawienie wtrysku i czasu utrzymywania ciśnienia jest normalne, czy cykl produkcyjny jest stabilny i czy właściwe jest ustawienie każdego parametru ciśnienia działania i prędkości formowania wtryskowego.

4. Wytrzymałość matrycy jest niewystarczająca, kolumna prowadząca jest wygięta lub zużyta

Rozwiązanie: Sprawdź kolumnę prowadzącą pod kątem zużycia lub zginania

5. Blokowanie formy jest stabilne, ze słabą precyzją, niestabilnym ruchem ruchomych części i niedokładnym pozycjonowania

Rozwiązanie: Sprawdź precyzję formy oraz ruch i pozycjonowanie części, wyeliminuj złe czynniki i spraw, aby ruch był stabilny i normalny

6. Nierówna ilość podawania plastikowych lub nieumundurowych cząstek, słaba plastyfikacja plastiku lub zużycie maszyny topiącej plastikowy cylinder i śrubę

Rozwiązanie: sprawdzić wydajność maszyny, stopić gumowy cylinder i prześwit śruby jest zbyt duży lub zużycie poważnie należy wymienić lub naprawić

BB fertilizer packing machine

7. Czas chłodzenia produktu jest zbyt krótki, a chłodzenie jest nierównomierne po odpędzeniu

Rozwiązanie: Wydłuż czas chłodzenia i sprawdź stan pracy inżynierii układu chłodzenia

8. Produkty o niskiej sztywności, nierównej grubości ścianki i niestabilnych warunkach obróbki po obróbce

Rozwiązanie: naprawić formę lub dostosować parametry procesu, wzmocnić niestabilne warunki obróbki po obróbce

9. Niewłaściwy stosunek mieszania tworzyw sztucznych, niestabilność skurczu tworzyw sztucznych lub niestabilność krystality materiałów krystalicznych

Rozwiązanie: rozsądne kolokowanie proporcji zwrotu lub odpadów, niestabilna krystalność materiału w celu uzupełnienia procesu, surowców itp.


O PUDA:

PUDA jest wiodącym 28-letnim producentem sprzętu do pakowania i specjalnie zaprojektowanego i zintegrowanego systemu dla suchych proszków masowych, płatków i granulek. PUDA-International Inc. – kanadyjska firma z siedzibą w Great Vancouver w Kanadzie w 2004 roku. Puda jest właścicielem światowej sławy partnerów, takich jak Southern Copper Corp. Rio Tinto Group, Zijin Group, LG China, OT Group, FL Smith, MCC, KAZ Minerals PLC oraz E.Mix oraz ECUACORRIENTE S.A.

Puda jest całkowicie zaangażowana w osiągnięcie satysfakcji klienta na całym świecie, zapewniając wysokiej jakości usługi dla najlepszych klientów od koncepcji do instalacji, aż do uruchomienia i wsparcia posprzedażne.

Maszyny do pakowania Puda obejmują zarówno indywidualne urządzenia, jak i zautomatyzowane systemy, które nadają się do minerałów, hutnictwa, rolnictwa, chemikaliów i żywności.

Maszyny do pakowania

Uszczelniacz do nagrzewnicy

Waga kontrolna i odrzucanie

Waga zaczepiająca, skala platformowa

Mieszalniki/blendery

Instalacje do suchej zaprawy

Przesiewacze

Wyładowcze worków masowych


Wyślij zapytanie

whatsapp

skype

Adres e-mail

Zapytanie